Attefallshus företag Tyresö

Varför just attefallshus?

Det finns flera skäl till att det är en god idé att satsa på ett attefallshus. Ett av dessa är att du inte behöver ansöka om bygglov när det kommer till denna typ av bygge. Detta sparar dig givetvis mycket administrativt arbete. Det enda som krävs för att du ska kunna skaffa dig ett hus av detta slag är att du gör en anmälan till Byggnadsnämnden om att du har som plan att bygga ett på din tomt.

Innan dessa hus kom in i bilden var det friggebodar som var de vanligaste småhusen villaägare använde sig av som extrahus på tomten. Friggebodar anses dock vara komplementbyggnader och har därför ett begränsat användningsområde. Dessutom får de endast ha en area på 15 kvm. Även i övrigt var och är reglerna strikta när det kommer till friggebodar. De har till exempel begränsade möjligheter till isolering. Ytterligare en fördel med attefallshus är därför deras storlek. De får nämligen ha en area på så mycket som 25 kvm. När det gäller dessa finns det inte heller några begränsningar i reglerna när det kommer till saker som isolering och inredning samt vad de får användas till.

Dessa hus kan kopplas till avloppet

Till skillnad från friggebodar får attefallshus kopplas till egendomens avlopp. Det gör att de på många sätt och vis kan användas på samma sätt som en permanent bostad, något som bland mycket annat gör att du kan tjäna lite extra pengar genom att hyra ut dem.

Denna typ av hus kan med andra ord fungera som ett minihus där någon av dina familjemedlemmar, gäster, eller hyresgäster kan husera. 25 kvadratmeter är faktiskt större än många smålägenheter i Stockholm och med våra smarta planlösningar kan du vara säker på att det finns gott om plats på en relativt liten yta!

feature-img2

Välj rätt hus med hjälp av oss

Vi kan hjälpa dig med att välja ut det hus som passar bäst för dig och din tomt. Vi hjälper dig även med allt annat som har med huset att göra, inklusive transport och själva bygg- och hantverksdelen. Vill du att vi bygger ett skräddarsytt attefallhus från grunden kan vi självklart hjälpa till med detta också. Vi kan även ta hand om dragning av avlopp och andra nödvändiga arbeten.

Få en kostnadsfri offert

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig så snart som möjligt.

Drag To Verify